GamesGames
Waar of niet waar?
Roodharigen voelen meer pijn.
Mannen slapen meer dan vrouwen.
Japanners kunnen beter tegen alcohol.
Een liter cola bevat zo'n 17 klontjes suiker
Er rijmt geen enkel normaal woord op twaalf.
Spaans is de meest gesproken taal ter wereld.
Ketchup is van oorsprong een Chinese vissaus.
Te hard niezen kan leiden tot een gebroken rib.
Komkommers waren oorspronkelijk paars van kleur.
Een postduif kan 10 maanden onafgebroken vliegen.
Een mens laat gemiddeld zo'n 2500 winden per jaar
Het langste woord ter wereld telt 189.891 letters.
Scheten van mannen stinken meer dan die van vrouwen.
Sinaasappelsap bevat ongeveer net zoveel suiker als cola.
Een poes kan van verschillende katers tegelijk zwanger zijn.
In Zweden zijn de Kroon en de Euro officiële betaalmiddelen.
Bij roulette wint de bank altijd als het balletje op 0 eindigt.
Donald Duck werd verboden in Finland omdat hij geen broek droeg.
De totale lengte van je aderen bedraagt ongeveer 100.000 kilometer.
In Australië bestaat een meer waarvan het water rose van kleur is.
De langste bliksemflits ooit gemeten was meer dan 700 kilometer lang.
De EU vlag heeft 27 sterren, één voor elk land van de Europese Unie.
Izaak Rutte was slechts 19 jaar toen hij al vader werd van Mark Rutte.
Ajax werd in december 2000 door de IFFHS verkozen tot 'club van de eeuw'.
Vincent van Gogh sneed niet zijn gehele oor eraf, maar slechts een oorlel.
Nokia is geselecteerd door NASA om een 4G netwerk op de maan aan te leggen.
Charles Chaplin werd een aantal maanden na zijn dood opgegraven en ontvoerd.
In Nederland hebben meer vrouwen dan mannen een creditcard (64% t.o.v. 36%).
Zowel het coranavirus als het biermerk danken hun naam aan dezelfde oorsprong.
Een kameel heeft 2 bulten, in deze bulten zit een flinke voorraad water opgeslagen.
Met een defibrillator kan je in 60% van de gevallen een gestopt hart weer opstarten.
Het eten van brood met maanzaad kan bij een drugstest leiden tot een positieve uitslag.
Eksters staan erom bekend dat ze graag glimmende dingen willen stelen. Is dit wel waar?
Met 1361 inwoners per km² is Noord-Holland de dichts bevolkte provincie van Nederland.
Cocabladeren (waar cocaine van gemaakt kan worden) is 1 van de ingrediënten van Coca Cola.
Als er in een kroeg een schaaltje borrelnootjes staat kan je die beter maar met rust laten.
Het zal je maar gebeuren, je krijgt een beroerte en daarna praat je ineens met een ander accent.
Gemeten vanaf het middelpunt van de aarde is de Chimborazo in Ecuador de hoogste berg ter wereld.
Bij het WK voetbal van 2010 was het enige ongeslagen land Nieuw-Zeeland. Spanje won dit toernooi.
Het aantal deeltjes (protonen en neutronen) in ons universum is, beetje afgerond, een 1 met 7290 nullen.
De Dode Zee is het meer met het hoogste zoutgehalte ter wereld (33% zout). Je blijft er zelfs op drijven.
De langste man ooit op de aarde was 3,04 meter. Hij was ook de enige man ooit die langer was dan 3 meter.
Walt Disney ligt bevroren totdat de wetenschap ver genoeg is ontwikkeld om hem te ontdooien en te genezen.
In 1973 staakten de artsen in Israël een maand lang, in die maand steeg het sterftecijfer met 50 procent.
Hillary Clinton wilde graag te gast zijn bij het derde huwelijk van Donald Trump, maar ze was niet welkom.
Nederland is het enige land in de Europese Unie waar een levenslange gevangenisstraf ook echt levenslang betekent.
Het is algemeen bekend dat volgens de bijbel Eva een appel at. Maar er staat nergens dat het om een appel zou gaan.
Het kan soms meer regenen dan alleen maar water. In het Griekse Naphilion heeft het zelfs een keer slangen geregend.
Stel... je komt een afgehakt slangenhoofd tegen. Niet in de buurt komen, deze kan je nog steeds bijten en gif injecteren.
Amber, of ambergris, is een hard wasachtig product uit het darmstelsel van potvissen. Dit goedje kost al snel duizenden Euro's per kilo.
Het huisje van Vrouw Holle in de Efteling bestaat al langer dan de Efteling zelf. Het huisje van 30m2 werd zelfs bewoond door 6 personen.
De tong kan 5 soorten smaak waarnemen: zoet, zuur, bitter, zout en umami. Deze smaken zijn niet gekoppeld aan een specifiek gebied van de tong.
Het snelste doelpunt ooit op het WK voetbal was van Hakan Şükür (Turkije). Hij scoorde in 2002 bij het duel tegen Zuid-Korea al na 11 seconden.
Wanneer je een spel kaarten schud, dan is de kans dat deze volgorde van de 52 kaarten ooit eerder is voorgekomen (op de hele wereld) ongeveer 82%.
De langst brandende gloeilamp ter wereld is te vinden in een brandweerkazerne in Livermore (Californië, VS). Deze brand al onafgebroken sinds 1848.
In Vietnam is onlangs een bedrijf opgerold waar condooms werden gerecycled. De condooms werden gewassen en gedroogd, om vervolgens opnieuw verkocht te worden.
Stephen King is bekend als schrijver van vele horror verhalen. Minder bekend is dat hij ook de schrijver is van de films Shawshank Redemption en The Green Mile.
De airco in een auto verbruikt ongeveer 15% extra brandstof. Daarom is het altijd verstandiger om de airco niet te gebruiken, maar om een raampje open te zetten.
André Rieu is bekend als violist en orkestleider. Echter minder bekend is dat hij in 1967 ruim een half jaar in het 1e elftal van MVV Maastricht heeft gevoetbald.
In 2014 lokte twee 12-jarige meisjes hun beste vriendin in de bossen en staken haar negentien keer om hun loyaliteit te bewijzen aan het fictieve personage Slender Man.
Het woord trailer (aanhanger) kennen we voornamelijk als promotie voor films. De trailer van een film werd oorspronkelijk vertoond na de film, vandaar de naam trailer.
Het beroemde Woodstock festival vond plaats in augustus 1969. Maar het evenement vond helemaal niet plaats in het plaatsje Woodstock, maar in het 70km verder gelegen Bethel.
Een bakker uit Zwolle verliest zijn trouwring tijdens het maken van brood. Hij kwam hem weer tegen toen zijn snijmachine begon te haperen en de ring in een gebakken brood weer terugvond.
In de 17e eeuw werd er voor tulpenbollen extreme bedragen neergeteld. Zo werden er in 1637 tulpenbollen verkocht voor een prijs die ongeveer evenveel waard was als een Amsterdams grachtenpand.
Een meisje van 7 jaar ligt in een coma na een hersenbloeding. De dokters hadden de hoop opgegeven. Echter ze ontwaakt uit haar coma nadat haar moeder 'Rolling in the deep' van Adele begon te zingen.
Een Canadese brouwerij had een licht biertje Huruhuru genoemd, dat veertje betekende in het Maori (zo licht als een veertje). 2 jaar bleek echter dat het woord Huruhuru in het Maori niet 'licht' betekende maar 'schaamhaar'.
Wat 18+ feitjes over de blauwe vinvis: een penis van meer dan 2,5 meter die bijna 400 kg weegt, ballen van ongeveer 70 kg per stuk en een ejaculatie met zo'n 20 liter sperma. En dat alles om maar 1 maal in de 3 jaar gebruikt te worden.
Het snelste object ooit door de mensheid gemaakt is de Parker Solar Probe. Hij heeft het snelheidsrecord al gebroken door sneller te gaan dan 350.000 km/h. Uiteindelijk zal hij zelfs 2 x zo hard gaan. Hij zal onderzoek gaan doen naar de corona(!) van onze zon.
Waarom heet Groenland Groenland, terwijl het helemaal niet zo groen is?
De Noor Erik de Rode was de stichter van de eerste Scandinavische nederzetting op het eiland. Hij noemde het Groenland omdat hij dacht dat het waarschijnlijk wel andere kolonisten zou aantrekken als het een gunstige naam had.
Op 1 april 1969 zou er een controle komen op 'zwart kijken', personen die het kijk- en luistergeld niet betaald hadden. Dit zou gebeuren door met een scanner door de straten te gaan, de enige oplossing was om je tv in te pakken in aluminiumfolie. De volgende dag was al het aluminiumfolie overal uitverkocht.
Garry Hoy was een advocaat van een advocatenkantoor in Toronto. In een poging om te bewijzen aan een groep studenten dat de ramen van het Toronto-Dominion Centre onbreekbaar waren, heeft hij een sprong tegen het raam met de dood moeten bekopen. Het raam viel uit de sponningen en de advocaat viel 24 verdiepingen naar beneden.
In New York, bij het Rockefeller Center, ligt ongeveer 150 meter onder de grond een schat met een waarde van ruim 100 miljoen Euro. Het betreft een schat uit de gouden eeuw met Spaanse dukaten en sieraden. De schat bevindt zich echter onder het rioleringsstelsel en de metro, hierdoor zou het opgraven duurder zijn dan de waarde van de schat.
Een serveerster in een pizzeria in New York kreeg een vaste klant een ongebruikelijke fooi: de serveerster zou de helft van de geldprijs krijgen die hij volgens eigen zeggen in de lotto zou gaan winnen. Samen met de serveerster zocht de klant de zes getallen uit. Een paar dagen bleek de klant zes miljoen dollar te hebben gewonnen.
De klant hield woord en de serveerster kreeg de helft van zijn prijs, drie miljoen dollar.
Op een morgen ontdekt een vrouw uit Delft dat de kabouter uit haar tuin is verdwenen. Haar man vindt een briefje met daarin: "Beste mensen, het is al weer zo lang geleden dat ik er weer eens uit ben geweest, ik was er echt aan toe. Tot over onbepaalde tijd. Met vriendelijke groet, Paulus de Boskabouter". In de maanden na de verdwijning ontvangen ze regelmatig foto's met afbeeldingen waar de kabouter te zien is bij onder meer de Chinese Muur, het Statue of Liberty en andere bezienswaardigheden. Bij de foto's zit altijd een kort berichtje waarin de kabouter vertelt dat het goed met hem gaat. Exact een jaar na de verdwijning staat de kabouter weer op zijn oude vertrouwde plekje. Weer is er een briefje: "Hai, ik ben er weer. Ik heb een leuke tijd gehad maar kreeg toch een beetje heimwee."